Referenties van cursisten

"Miriam is een zeer goede docent Spaans. Omdat ik vrij snel Spaans wilde leren heeft ze mij op basis van een volledig Spaanse lesmethode (Vía rápida) binnen in een half jaar op niveau A2 gekregen. Ze bereid de lessen goed voor en weet ook altijd iets leuks te vertellen over de cultuur, gewoontes en tradities in Spanje! Ook wanneer je een onderwerp moeilijk vindt (zoals bij mij de werkwoorden) vult ze de lessen graag aan met spelletjes en puzzels die daar speciaal bij helpen. Kortom: Miriam is een hele goede docent en een leuke manier om Spaans te leren. ¡Muy recomendable!"

12 juli 2017 ~ Yorick Schekermans


"Afgelopen halfjaar heb ik les gehad van Miriam, ik had in een korte tijd niveau A2 nodig. Samen met Miriam hebben we dit niveau kunnen bereiken op leuke, ontspannen en gezellige manier. Ik heb niet alleen ontzettend veel geleerd van de taal, maar ook van de Spaanse cultuur. Muchas gracias Miriam!"

12 juli 2017 ~ Ilona Baars


"Bij Hispanízate leer je van een van oorsprong Spaanse docente op een prettige, ontspannen manier de Spaanse taal. En niet alleen dat. Ze vertelt je allles over de Spaanse cultuur, de geschiedenis, eetgewoonten, alles over de vele feestdagen en hun tradities. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van spelletjes om je grammatica, woordenschat en conversatie te oefenen. In twee jaar tijd hebben we in 90 uren niveau B1 gehaald."
29 januari 2017 ~ Anja Verhaart

"Enkele jaren terug ben ik gestart met groepslessen Spaans. Dit was altijd in de avond wat ik als erg vervelend ervaarde en klassikaal was gewoon niet zo mijn ding. Na twee cursussen ben ik ook hiermee gestopt. Vorig jaar na mijn vakantie in Spanje besloot ik mijn spaans weer op te gaan pakken, maar zag ik opnieuw een groepsles niet zo zitten. Ik wilde graag overdag les en ook op de meest efficiënte manier. Toen kwam ik Miriam tegen op MP. Inmiddels heb ik zo'n half jaar les van haar. Elke week 1 1/2 uur les met daarbij wat huiswerk en dit is voor mij prima vol te houden. Miriam is heel flexibel en ze geeft heel goed les. Al met al ben ik super tevreden over haar en ben ik blij dat ik deze keuze genomen heb. Ik kan haar van harte aanbevelen!"

13 maart 2016 ~ Rowena (Breda)


"Bij Hispanizate krijg ik les van een geweldige docente, Miriam, in een ontspannen sfeer, in eigen omgeving en op flexible tijden. Maar wat nog veel belangrijker is, ik leer goed spaans spreken getuige de complimenten die ik kreeg in Zuid Amerika waar men mij meerdere malen vroeg of ik spaans geleerd had in Spanje!"

5 februari 2015 ~ Siny (Oudemolen)


"Ik heb taallessen bij Hispanizate gevolgd. Volgens het concept van Hispanizate vinden deze lessen bij mij (de cursist) thuis plaats. Dit was een geweldige ervaring, doordat ik in mijn eigen huis de lessen kon volgen, leerde ik het spaans sneller dan voorheen in een klaslokaal ergens. Ik betaalde meer, maar de snelheid van het leren verviervoudigde zich met dit concept (goedkoop is duurkoop). Vanwege mijn werk heb ik de lessen voorlopig moeten opschorten, maar ik zal zeker bij Hispanizate verder gaan, als de gelegenheid zich voordoet. Bij Hispanizate leer je niet alleen de spaanse taal maar ook Spanje beter kennen. Dit is mij sindsdien, bij mijn spaanse vakanties, goed van pas gekomen."

4 februari 2015 ~ Janmaur (Breda)


“Ik volg al verschillende jaren spaanse les. Twee van die jaren volgde ik les aan het centrum voor volwassenenonderwijs Lethas, waar ik het geluk had onderwezen te worden door Miriam Moran. Ik heb Miriam leren kennen als een toegewijde en bekwame lerares. In haar lessen schenkt ze aandacht aan elk aspect dat de spaanse taal behelst. Mijn kennis van grammatica, woordenschat en uitspraak gingen in die jaren dan ook met reuzensprongen vooruit. Miriam geeft les met oog voor taalkundige precisie en bovendien met het nodige geduld. Haar lessen waren niet alleen leerrijk, maar verzekerden de leerlingen ook van een aangename en ontspannen avond. Spaans is Miriams moedertaal en dat is zeker niet het geval voor alle leraars of leraressen die ik in mijn studiejaren heb meegemaakt. Maar ik ervaarde het wel als een absoluut pluspunt. Alleen bij een echte spaanstalige leer je de finesses in de uitspraak van deze robuuste en tegelijk fijnzinnige taal.”

16 de diciembre de 2009 ~ Jan de Coster


“Ik heb een aantal jaar les Spaans gevolgd bij Míriam. Ze geeft les op een vlotte en gevarieerde manier. Ik heb er enorm veel bijgeleerd en dat met veel plezier. Miriam fue mi profesor de español durante unos años. Usted puede juzgar la calidad de los resultados en base de este pequeño texto 😉 Siempre he disfrutado de sus lecciones, y nunca he aprendido más de cualquier otro profesor.”

25 de noviembre de 2009 ~ Elisabeth Desmet


“Enkele jaren geleden kreeg ik gedurende één jaar les van Miriam in de Handelsschool. Ik herinner mij haar als een gedreven docente die heel geduldig en met veel enthousiame onze kennis van het Spaans bijspijkerde. Miriam heeft een warme, optimistische persoonlijkheid en boeide alle studenten met o.a. verrassende leesteksten. De talrijke anekdotes over het leven in Spanje verrijkten onze achtergrondkennis en maakten de lessen erg aangenaam. Ik wens haar veel succes toe met alle projecten die ze in de toekomst onderneemt.”

10 de noviembre de 2009 ~ Suzanne Steijleman


Contactinformatie

Miriam-Moran-de-Barrio

Míriam Morán de Barrio
T: (06) 34 87 87 14
E: miriam@hispanizate.com


logo-SM-f

logo-SM-in